fbpx

2020 metais klubas, kaip ir kitos organizacijos, išgyveno permainingus metus.

Pasibaigus 2019 m. sezonui išsigryninome 4 pagrindines veiklos kryptis: futbolo mokykla, moterų futbolas, infrastruktūra, renginiai.

Kovo viduryje įvestas karantinas klubo veiklą visiškai sustabdė. Praėjus kiek daugiau nei 6 savaitėms, merginų aukšto sportinio meistriškumo komandos pradėjo pasiruošimą moterų I lygos čempionato ir merginų Elitinės lygos sezonams.

2020 m. startavome moterų I lygos, merginų Elitinės lygos čempionatuose bei Wellkid lygos Apskričių lygmens U-9 ir U10 divizionuose (vaikų). Taip klubas pradėjo naują savo istorijos etapą. FK Vilnius futbolo mokyklos auklėtiniai pirmą kartą atstovavo klubą oficialiose varžybose.

Ačiū vaikų tėvams, kurie visada pasirūpina, kad vaikai ne tik būtų avežti į varžybas, bet ir jaustų besąlyginį palaikymą skanduotėmis, būgno ritmu, vėliavų plazdenimu ir padrąsinimo šūkiais („kas laimės kas laimės – FK Vilnius“, „FK Vilnius FK Vilnius hey hey“). Ačiū, kad vaikai jaučia, jog Jie ir Jūs esate FK Vilnius.

Ačiū vaikų tėvams, kurie visada pasirūpina, kad vaikai ne tik būtų avežti į varžybas, bet ir jaustų besąlyginį palaikymą skanduotėmis, būgno ritmu, vėliavų plazdenimu ir padrąsinimo šūkiais („kas laimės kas laimės – FK Vilnius“, „FK Vilnius FK Vilnius hey hey“). Ačiū, kad vaikai jaučia, jog Jie ir Jūs esate FK Vilnius.

FUTBOLO PIRAMIDĖ

Kryptingas darbas, nors ir lėtai, bet davė vaisių. 2019 m. FK Vilnius futbolo mokykloje treniravosi tik 3 mergaitės, o 2020 m. moterų futbolo piramidėje sportavo jau 71 futbolininkė.

lankačių sportininkų grafikas

Didelę veiklos duobę patyrėme pasibaigus pavasario karantinui, nes daugiau nei 50% vaikų nebegrįžo į futbolo treniruotes. Į kai kurias nuomotas aikšteles negalėjome net sugrįžti, nes nuomota infrastruktūra buvo uždaryta.

Galime džiaugtis, kad planuotas spartus augimas vis tik įvyko. Gaila tik, kad nepasiekėme planuotų 400 sportininkų, sportuojančių klubo futbolo piramidėje, bet pasiekti rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad turimi ir naudojami resursai ir metodai veikia.


VARŽYBOS

Oficialios Wellkid lygos Apskričių lygmens U-9 ir U10 divizionų statistikos aptarti negalime, nes vaikų rezultatai tokiame amžiuje nėra fiksuojami. Galime tik pasidžiaugti, kad naujai prisijungę sportininkai greitai įsiliejo į vaikų komandas ir progresavo kiekvienoje treniruotėje bei varžybose.

Jau pirmose LMFA moterų futbolo I lygos varžybose birželio pradžioje pasiekėme teigiamą rezultatą. Išvykoje laimėjome prieš „Kauno Žalgirio FA“ ( BC „Žalgiris“ futbolo piramidės dalis). Tai parodė, kad suburta ekipa turi didelį potencialą ir leido dar labiau patikėti savo galimybėmis. Todėl siekėme užtikrinti kiek įmanoma geresnes sąlygas merginoms tobulėti bei užtikrinti profesionalų futbolo rengimo procesą.

Komanda užėmė III vietą LMFA moterų I lygos čempionate ir taip įgyjo teisę sportiniu principu žaisti moterų A lygos čempionate.

KOMANDAR+/-T
Klaipėdos FM92526
Banga83722
MFA Žalgiris-FK Jonava8916
FA Panevėžys-PRSSG8-49
FK Vilnius9-159
MFA Bitės9-256

2020 m. sezone FK Vilnius moterų I lygos komandos personalą sudarė:
Kotryna Kulbytė – vyr. trenerė,
Ernest Moroz – trenerės asistentas,
Ramutė Jonušaitė – kineziterapeutė.

Lietuvos merginų Elitinės lygos varžybos – gera terpė merginoms parodyti, kaip jos tobulėja treniruotėse. Į rezultatus didelio dėmesio nekreipiame, suprasdami, kad šiame amžiuje futbolininkės žengia į kitą lygį ir turi priprasti prie pasikeitusių sąlygų. Čia taip pat pavyko pasiekti pergalių.

merginų elitinė lyga

NACIONALINĖS RINKTINĖS

Didžiuojamės, kad FK Vilnius klubo futbolininkės 2020 m. garsino Lietuvos vardą atstovaudamos nacionalines merginų ir moterų rinktines:

 

Loreta Rogačiova

Loreta Rogačiova

Saugė

Nacionalinė moterų rinktinė

Alina Špakovskaja

Alina Špakovskaja

Gynėja

Nacionalinė WU19 rinktinė

Ugnė Korytė

Ugnė Korytė

Saugė

Nacionalinė WU17 rinktinė

Aistė Šveckutė

Aistė Šveckutė

Gynėja

Nacionalinė WU17 rinktinė

Emanuela Koren

Emanuela Koren

Saugė

Nacionalinė WU17 rinktinė

Aivė Andriuškevičiūtė

Aivė Andriuškevičiūtė

Gynėja

Nacionalinė WU15 rinktinė

Agnieška Kazarina

Agnieška Kazarina

Saugė

Nacionalinė WU15 rinktinė

PARTNERYSTĖ

Kaip ir pernai, supratome, kad tam tikras futbolo ugdymo grandis turime sustiprinti išorės partneriais. Todėl 2020 m. susitarėme su MFK Žalgiris (treneris Justas Klevinskas): MFK Žalgiris sportavusioms perspektyviausios futbolininkėms sudarėme sąlygas pereiti į aukštesnį lygį; suteikėme galimybes nemokamai gauti profesionalias treniruotes mažiausiai tris kartus per savaitę bei atstovauti FK Vilnius I lygos, U15 ir U13 merginų komandas.

INFRASTRUKTŪRA

Suprasdami didelį infrastruktūros trūkumą Vilniaus mieste, padedami pagrindinio rėmėjo, sutarėme, kad atnaujinsime bent 4 futbolo aikšteles, kur galės treniruotis ir mūsų futbolo mokyklos sportininkai bei vietos bendruomenė.

Besibaigiant metams pavyko gauti Vilniaus miesto tarybos pritarimą renovuoti futbolo aikštelę šalia vienos iš Vilniaus mokyklų. Tikime, kad ir nedidelis futbolui skirtas objektas, bus tik vienas iš daugelio, kuriame sportuos JUODĄ – RAUDONĄ (FK Vilnius) spalvas atstovaujantys sportininkai ir klubo bendruomenė.

FINANSAI

2020 m. VšĮ Futbolo klubas „Vilnius“ veiklos sąnaudos sudarė – 182 tūkst. eurų.

Futbolo mokyklos plėtrai ir išlaikymui – 107 tūkst. eurų.

Marketingui – 8 tūkst. eurų.

Moterų I lygos ir U15 Elitinės lygos komandoms  – 29 tūkst. eurų.

Parama kitoms futbolo mokykloms – partnerėms – 24 427 eurų.

2020 m. sąnaudų grafikas
FK Vilnius įplaukos

RENGINIAI

Didžiuojamės, kad antrus metus iš eilės pavyko suorganizuoti „1×1” futbolo turnyrą, kuriame dalyvavo virš 70 jaunųjų futbolo mylėtojų. Vaikai varžėsi vienas prieš vieną.

Kaip pažymi klubo Techninis direktorius – tai viena dažniausiai pasitaikančių situacijų rungtynių metu. Toks turnyras leidžia vaikams įgyti patirties, atkartojant realias varžybines situacijas.

2020 m. didelį dėmesį skyrėme bendruomeniniams ir futbolo renginiams. Pirmą kartą organizavome „Vasaros futbolo stovyklą“. Daugeliui vaikų tai buvo pirma tokia ilga stovykla be tėvų. Ačiū klubo žaidėjoms savanorėms, kurios padėjo ne tik dienos rutinoje, bet ir vakarais skaitė pasakas mažiesiems sportininkams.

Didelio populiarumo sulaukė ir dvi 5 dienų „Dienos stovyklos“, kurios vyko Lentvaryje. FK Vilnius Lentvario filialo lyderis – treneris Darius Kareiva kartu su kitais FK Vilnius futbolo mokyklos treneriais užtikrino neišdildomus atsiminimus ir DAUG futbolo vaikams.

Šiais metais paplitęs virusas COVID-19 sutrikdė projekto „Pažink futbolą žaisdamas“ įgyvendinimą. Nepaisant iškilusių sunkumų, pavyko pravesti beveik 40 nemokamų futbolo treniruočių, kuriose dalyvavo virš 1400 moksleivių.

Auganti bendruomenė leido sudalyvauti „Naktiniame fanų turnyre“ bei patiems prisidėti prie VU Naktinio turnyro, suorganizuojant „1×1” futbolo turnyrą studentijai.

Antrus metus iš eilės dalyvavome ir Vilniaus miesto sporto šventėje, kur sulaukėme didelio dėmesio tiek iš vaikų, paauglių, tiek ir iš tėvų. Ačiū dalyviams už smagius pokalbius ir sukurtą šventę.

Moterims ir merginoms pirmą kartą suorganizavome „Moterų fitneso treniruotę su futbolo elementais“, po kurios išgirdome tik vieną klausimą – „kada sekanti?“.

NAUJŲ TRENERIŲ RENGIMAS

Vienas iš klubo tikslų yra jaunųjų trenerių rengimas. Labai džiaugiamės, kad prie klubo prisijungė ne tik patirties turintys treneriai, bet ir jauni, dar neseniai patys futbolą žaidę, sportininkai. Taip pat džiaugiamės, kad merginų komandų tarpe atsiranda žaidėjų, kurios įsitraukia į futbolo trenerio darbą arba kitą savanorišką veiklą mūsų klube.

#mesesamvilnius

FUTBOLO MOKYKLA

APIE FK VILNIUS

FUTBOLO MOKYKLĄ

Pakeisk pasaulį

Tapk klubo rėmėju!